top of page
vattenverket_logotyp.png

Lidingö Bryggeri

vattenverket_logotyp.png

Ölkultur vid Kottlasjön

Lidingö Bryggeri

lidingo_bryggeri.jpg

Nubryggt vid Kottlasjön

Bryggeriet mitt i blåbärsskogen

I källaren ligger vårt eget mikrobryggeri – Lidingö Bryggeri. Här skummar ölen i regi av vår bryggmästare Martin. Kom gärna och besök oss, vi har både öppna visningar och tar emot grupper.

 

Visning med provsmakning 225 kr/per person Visning och ölprovning med självaste
bryggmästaren 395 kr/person.

Vi brygger flera olika öltyper och gillar att ta fram nya spännande recept, ofta med årstiden i fokus. Några sorter kallar vi husöl och ett par jästankar med dessa står alltid och puttrar. Till exempel vårt populära Lidingöl.

 

I våra tankar

Malt

All vår basmalt kommer från Finland, för en kortare transportväg. Specialmalten köper vi från Belgien och Tyskland. Ungefär hälften av malten vi använder är ekologiskt framtagen. Målet är att öka andelen så snart utbudet blir tillräckligt omfattande.

Humle

Vi odlar en stor del av vår humle själva, i Grythyttan, Hällefors. Den är klassad som ekologisk och vi har valt ut några sorter som vi huvudsakligen använder för beska. Arom- och dofthumlen kommer från USA och Tyskland.

Äkta färsköl

Det tappade resultatet blir smakrikt färsköl, ofiltrerat, opastöriserat och naturligt kolsyrat via efterjäsning på flaska eller fat. Inga läbbiga tillsatser. Inget fusk!

Det var en gång ett Vattenverk...

Närproducerat sedan 1911

Där står det, sedan hundra år tillbaka. Mellan himmel och sjö, klippor och strand, nära salt hav och vid söt insjö, med blåbärsskogen i ryggen och Kottlasjöns vatten för bröstet. Vattenverket. En gång skapat för det namnet skvallrar om - för att leverera vatten till Lidingöborna.

Läs hela historien >

logo_transp_beige (kopia).png

VATTENVERKET
Insjöhagsvägen 14 | 181 62 Lidingö
Tel 08 – 33 55 00 | info@vattenverket.se

Skönt häng med gäng!

Kafé; fredag-söndag 11 - 16

AW; sista fredagen i månaden kl 17 - 21

Häng med oss på

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
bottom of page