top of page

Aktiviteter

Kvällsdopp, morgondopp, kaffedopp, solglitter, badring, ryggsim.


Här – mitt i naturreservatet - är tystnaden talande och naturen nästan overkligt närvarande. I Kottlasjön kan ni bada, paddla kanot eller SUP och när isen fryser på är det bara att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på isen (3 km plogad bana).

 

Skidspår, joggingspår, strandpromenad och utegym finns i blåbärsskogen utanför dörren men vill ni göra något helt annat – så har vi några sköna förslag nedan.

Fria aktiviteter

Hos oss finns massor av sköna aktiviteter som ni kan göra på egen hand.

Trekamp – Här finns kubb, boule och dart att låna för en trekamp i egen regi.


Joggingspår - elljusspåret utanför vår dörr; 1-5,8 km. Skog. Sjö. Ren energi.

Skate in / Skate out – Nedsläpp på Kottlasjön. Vintertid plogas en tre kilometer lång bana på sjön utanför dörren. Innanför dörren väntar varm choklad och vispgrädde till eftermiddagsfika.

Strandpromenad. Den vackra promenaden runt Kottlasjön tar ungefär en timme. Strosa. Andas. Låt axlarna sjunka ner. Och lyssna på tystnaden. Eller passa på att ta en walk and talk med kollegorna – perfekt för gruppdiskussioner.

Ski in / Ski out – För längdskidor finns spårade slingor i elljusspåret utanför vår dörr; 1-5,8 km. Oftast är även isen spårad för skidåkning.

Swim in / Swim out – ja i alla fall så nära man kan komma. Bada från vår brygga eller från berget intill. Glöm inte att ta med handduk.

Musikfrågesport

Deltagarna delas upp i lag. Vi forcerar genom kända pop-, rock- och schlagerklassiker tillsammans med en och annan gammal TV-signatur. Tävlingen ger deltagarna en chans att få sjunga med och dela ut trevliga kommentarer till trubaduren som naturligtvis också är allsmäktig domare.

Detta skapar en rolig musikalisk upplevelse som passar perfekt som avslutning på en kreativ konferensdag, uppvärmning inför middagen, till kaffet eller pubaftonen.

Tid: ca 1 timme
Pris: 9 500 kr

-med trubadur

Jätte-SUP


Behöver ni stärka teamet och samtidigt göra något riktigt roligt och annorlunda?


- Då har ni hittat rätt. Stand Up Paddleboard’s eller S.U.P’s är ett nytt sätt att ta sig fram på vatten. Här gör ni det på gigantiska S.U.P’s som tar 8-10 personer.

När alla deltagare har fått instruktioner om hur man paddlar kör vi en tävling i olika heat där alla lagen möter varandra.

Tid: ca 1 timme
Pris: Startavgift 3 500 kr + 300 kr/p

Dagsverket
- ett dagkonferenspaket som gör underverk innan urverket laddat ur.

Dagsverket

895 kr per person


🌱 Förmiddagsfika med smörgås

🌱 Lunchbuffé med sallader, bröd och bordsvatten
🌱 Friskluftsaktivitet
🌱 Eftermiddagskaffe med fikabröd och smoothie
🌱 Egna terrasser för pauser
🌱 Konferenslokal
🌱 Hela huset för er själva

Vinterverket
-en äkta tomteverkstad i magisk natur. Ett konstverk i juletid.

Vinterverket

1365 kr per person


🌱 Förmiddagsfika med smörgås
🌱 Lunchbuffé med sallader, bröd och bordsvatten
🌱 Friskluftsaktivitet
🌱 Eftermiddagskaffe med fikabröd och smoothie
🌱 Julbord på vårat lilla vis
🌱 Konferenslokal
🌱 Hela huset för er själva

MTB

Runt Vattenverket finns härlig cykelterräng i vacker natur.


Våra instruktörer kommer ut med cyklar och hjälmar och lägger upp rutten där tempot bestäms efter gruppens förmåga. Vi cyklar på robusta och lätthanterliga mountainbikes på alla typer av underlag.

Tid: ca 1 timme
Pris: Startavgift 3 500 kr + 450 kr per person


 

Kajakpaddling

Konsten att bara vara.


Kajakpaddling är ett avkopplande och härligt äventyr där omgivningarna i Kottlasjön
utforskas i lungt tempo. Paddlingen sker i tvåmanna-kajaker, Så kallade K2'or, en mycket stabil och lättpaddlad kajaktyp.

Tid: ca 1-3 timmar
Pris: Startavgift 3 500 kr + 750 kr per person

Långfärdsskridskor

Tystnad, naturnära och en frisk äppelkindad uppsyn.


Att åka långfärdsskridskor i lugnt tempo är något som passar alla. Vana är inget krav, det går väldigt fort att lära sig tekniken. Ta med: Oömma kläder anpassade efter väderlek + komplett ombyte packat i vattentät påse.

Vi tillhandahåller: 1st ryggsäck inklusive komplett skridsko-utrustning, innehållande pjäxor, skridskor, isdubbar, livlina. Och förstås guide.

Tid: ca 1-3 timmar
Pris: Startavgift 3 500 kr + 450 kr per person

Samtliga priser är exklusive moms.

Expedition Kruse

Rolig och lärande friluftstävling där handfasta problem ska lösas.


Till vår hjälp har vi den utrustning som delas ut vid starten; karta, morakniv,
snöre, sämsskinn mm. Lagvis skickas sedan deltagarna ut på denna spännande vildmarksexpedition där lagen måste lägga upp sin egen strategi och taktik för hur utmaningarna skall lösas, under den tid de har till förfogande. Här bör man inte vara
rädd för att få lite smuts under naglarna och grönt på knäna :-)

Tid: ca 1 timme
Pris: Startavgift 3 500 kr + 300 kr per person

Skogsbad

Det gröna sköna är det nya svarta

Vi lämnar de stora stigarna och går med långsamma steg in i skogen. Där saktar vi in ytterligare och blir guidade att ta in naturen runt oss med ett sinne i taget. Vi känner vinden i ansiktet, hör suset i trädkronorna och känner hur mossan doftar.

Skogsbad är en översättning från japanska Shinrin-yoku som betyder att bada i skogsatmosfären. Det utvecklades på 1980-talet som ett sätt för stressade storstads-människor att återknyta kontakten med naturen. Forskning har visat att vistelse i skogen har många hälsofrämjande effekter. Bland annat kan skogsbad minska stress, förbättra immunförsvaret, balansera blodtrycket och ge bättre sömn.

Vi fortsätter att se och uppleva skogens alla detaljer - långsamt och avspänt. Detta är ett fantastiskt sätt att komma till ro i skogens härliga famn. Det kan vara bra att klä på sig ett extra lager eftersom vi ibland kommer att vara stilla i naturen.

Tid: 1,5-2 timmar
Pris: Startavgift 3 500 kr + 450 kr per person

VATTENVERKET
Insjöhagsvägen 14 | 181 62 Lidingö
Tel 08 – 766 29 90 | info@vattenverket.se

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
bottom of page