dagkonferens

Kaféet mitt i blåbärsskogen

nubryggt och nybakt

Ölkaféet mitt i blåbärsskogen

Välkommet till vårt kafé mitt i naturreservatet vid Kottlasjöns strandkant. Vi håller öppet fredag till söndag kl 11.00-16.00. Sista fredagen i månaden bjuds det AW – oftast med livemusik - och vi förlänger då öppettiden till kl 21.00. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att få det senaste först.

Här kan man droppa förbi på solokvist, ta med hela familjen eller kompisgänget. Fika på sju sorters kakor, käka mustiga långkok, prova mikrobryggd lager. Hänga på bryggan på sommaren, åka skridskor på vintern. Maten är vällagad, stämningen skön och dörren alltid öppen för spontanitet.

Då och då bjuds vackra konstutställningar från lokala konstnärer men egentligen är hela huset en levande utställning. Och butik. Det mesta av vår inredning kan man nämligen köpa med sig hem om man gillar.

Semesterstängt; 29 juni-20 augusti. Varmt välkommen den 21 augusti ☀️
 

Hitta hit >

roligheter och finurligheter

för stora och små

Lek, bus och lärande – För de små finns gott om kottar och pinnar att leka med :-) På gården finns även små lekstugor där man kan leka kiosk, laga mat och boa in sig i. Inne i kaféet finns en lekhörna med duplolego, gossedjur, målarhörna och böcker…

Klart vovven får följa – Ute på gården finns små hundkojor och inne i kaféet finns ett mindre rum där pälsklingarna kan följa. Vi fixar förstås med vattenskålar.

Vi är ett kontantfritt kafé så här betalar du med kort eller swish – cash ain´t king no more!

Kontakta oss på 08-33 55 00 eller info@vattenverket.se

andas in den friska luften

Ren energi 15 min från Stockholm C.

Skate in / Skate out – Nedsläpp på Kottlasjön. Vintertid plogas en tre kilometer lång bana på sjön utanför dörren. Innanför dörren väntar varm choklad och vispgrädde. Bland många andra godsaker…

Strandpromenad. Den vackra promenaden runt Kottlasjön tar ungefär en timme. Strosa. Andas. Låt axlarna sjunka ner. Och avsluta kungligt. Kom in för något att äta, sjunk ner i en skön fåtölj inne i kaféet eller luta dig tillbaka med en kall ute på den stora sjöterrassen. Lyssna på fåglarnas sång och bara njut!

Ski in / Ski out – För längdskidor finns spårade slingor i elljusspåret utanför vår dörr; (1-5,8 km). Oftast är även isen spårad.

Det var en gång ett Vattenverk...

Närproducerat sedan 1911

Där står det, sedan hundra år tillbaka. Mellan himmel och sjö, klippor och strand, nära salt hav och vid söt insjö, med blåbärsskogen i ryggen och Kottlasjöns vatten för bröstet. Vattenverket. En gång skapat för det namnet skvallrar om - för att leverera vatten till Lidingöborna. Vattnet pumpades upp i ett vattentorn (idag rivet), högt beläget vid Gåshagaleden.

Läs hela historien >

VATTENVERKET
Insjöhagsvägen 14 | 181 62 Lidingö
Tel 08 – 33 55 00 | info@vattenverket.se

Skönt häng med gäng!

Kafé; fredag-söndag 11 - 16

AW; sista fredagen i månaden kl 17 - 21

Häng med oss på

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle